Category: Lugina

KDNJ zhvillon tryezën me temë: “Liria e shprehjes së religjionit, si pjesë e të drejtës elementare” – panelistët vlerësojnë përparim në shprehjen e besimit fetar

Këshilli për të Drejtat e Njeriut ka mbajtur të enjten në zyrat e OSBE-së në Bujanoc tryezën me titull “Liria e shprehjes sё religjonit, si pjesё e tё...

Ministri Branko Ruzhiq kritikon ashpër dekleratën e Ragmi Mustafës: “Qëndrimet e juaja politike janë në kundërshtim me interesat shtetërore të Serbisë”

Ministri i Administratës shtetëore dhe Vetëqeverisjes Lokale, Branko Ruzhiq, ka kritikuar dekleratën e fundit të kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi...

U promovua libri “MONOGRAFIA E TËRNOCIT” të autorit Emrullah Lutfiu (FOTO)

Në ambientet e shtëpisë së kulturës në Bujaboc, sot u promovua libri “MONOGRAFIA E TËRNOCIT” – Një rrjedhojë e fshatit më të madh shqiptar, të...

Ja udhëheqja e “Nemačka Mašinas” preshavare: NP “Moravicës” i’a ndërpresin rrymën elektrike për shkakë të borxhit të madh

Për shkakë të borxhit të madh, punëtorët e Elektrodistribucionit të Serbisë, rreth orës 11:00h të ditës së sotme, i kanë ndërprerë rrymën elektrike,...

Kryeshefi Enver Ramadani dorëzon projekt-dokumentacionin e kanalizimit dhe sistemit fekal kryetarit të BL të Osllarës, Agim Hajredini (FOTO)

Sot edhe zyrtarisht, kryeshefi për investime dhe zhvillim pranë administratës komunale, Enver Ramadani, i ka dorëzuar projekt-dokumentacionin e kanalizimit dhe...

Çertifikohet lista e PVD-së në Medvegjë-bartës i listës Florim Sahiti (DOKUMENT)

Partia për Veprim Demokratik, ka njoftuar se Komisioni komunal zgjedhor në Medvegjë, ka çertifikuar listën zgjedhore të PVD-së. “Komisioni komunal zgjedhor në...

KKSH kërkon përjashtimin e shqiptarëve nga masat reciproke të Kosovës

Pas denoncimit në Këshillin Kombëtar Shqiptar nga qytetarët e Luginës së Preshevës për kundër-masat apo masat reciproke për mos njohje të pasaportave të...

Të dhënat e fundit për gjendjen në vendkalimet kufitare

Pika kufitare Merdare, e cila bën lidhjen mes Kosovës dhe Serbisë vazhdon të jetë më e ngarkuara nga kolonat. Sipas të dhënave të fundit të Qendrës Kombëtare...

Të enjten e 8 gushtit, në Bujanoc, do të promovohet libri “Monografia e Tërnocit” me autor Emrullah Lutfiu

Në sallën e vogël të shtëpisë së kulturës në Bujanoc, të enjten më datë 8 gusht, me fillim prej orës 12:00h, do të bëhet promovimi i librit “Monografia...

Tahiri: Lugina e Preshevës nuk mund të mbetet luginë e dëshpërimit

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka pritur në takim kryetarin Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Luginë të Preshevës, Ragmi Mustafa. Në takim, Tahiri...