Category: Aktuale

Subjektet politike të ksaj Krahine shqiptare do të duhej të shpallin konfirmimin e Referendumit

Shkruan :  Mr. Sc. Refik  HASANI Tri kuvendet Komunale të krahinës shqiptare të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë në mënyrën më...

Stankoviq në Preshevë: Emigrantëve, domosdoshmërishtë ju nevojitet ndihmë më e madhe!

Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka deklaruar që është e domosdoshme ndihma më e madhe e bashkisë ndëtkombëtare për...

Është koha për Veprim

Jo pa qëllim në fushatën zgjedhore të vitit 2012 kishim zgjedhur moton “PVD është e vetmja rrugë për Bujanocin”. Koha po dëshmon se rrugët tjera, po na...

Stankoviq: Pres një seriozitet më madh nga liderët politik shqiptarë nga jugu i Serbisë

Rëndë më është të komentoj iniciativën e cila nuk përmbanë aktivitete me të cilat do t’iu përmirësohet jeta qytetarëve në Preshevë, Bujanoc dhe...

Lë familjen në Siri, e takon në Preshevë gjatë ikjes drejt Europës!

Për tri ditë radhazi ai për asnjë çast nuk i është ndarë pritjes së kolonave me emigrantë në Miratoc të Preshevës. Nuk lë njeri pa e shikuar në fytyrë....

A po na përsëritet historia e Lapidarit?

Në këto momente shtrohet dilema sa është serioze iniciativa që ta “ringjallin” Kuvendin e këshilltarëve shqiptarë ata të cilët për katër vjet radhazi e...

Deutsche Welle: Ballkani Perëndimor mbetet i përjashtuar!

Në Vjenë mbahet Konferenca e dytë për Ballkanin Perëndimor – një takim i prapambetjes me arrogancën e pushtetit, mendon Dragoslav Dedoviq, redaktor i...

E pa parë: Të shtëna gjatë transmetimit live në TV, vritet një gazetare dhe kameramani (Video)

Tre persona janë vrarë gjatë të shtënave në një qendër tregtare në Virxhinia, gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë televiziv. Një person i armatosur ka...

A e kishte parashikuar Albin Kurti themelimin e Asociacionit të Komunave serbe (Video)

A e kishte ditur Albin Kurti para 8 viteve se sot do të krijohen Asociacionet e Komunave Serbe dhe me të drejtat që ato do të gëzojnë nga dje?. Në një prej...

Kurir: Thaçi për AKS-në kërkon Luginën e Preshevës

Meqë marrëveshja për AKS-n- është në favor të Serbisë, Hashim Thaçi pritet t’i ngre në këmbë shqiptarët e Luginës që kërkojnë autonomi dhe...