Bashkatdhetari dhe poeti Vaxhid Xhelili me biçikletë udhëton nga Baselli i Zvicrës drejt fshatit të tij lindjes, Lluçanit

Janë raste të rralla kur dikush niset për në vendilindje, për të kaluar mijëra kilometra dhe ate me bicikletën e tij, për të arritur në vendlindje .

Kësaj here bashkatdhetari ynë, atdhetari dhe poeti i njohur nga Lluçani i Bujanocit, z. Vaxhid Xhelili, është nisur me bicikletën e tij për të ardhur në vendlindjen e tij të dashur.

Vaxhidi përkohësisht jeton dhe vepron në qytetin e Bazelit në Zvicër, dhe ka një javë që është nisur nga Bazeli në drejtim të vendlindjes.

Vaxhid Xhelili e kishte ëndërr që të vijë në vendlindje ndryshe, siç ka ardhur herave të tjera, kësaj here ai u nis me bicikiletën e tij.

Po ashtu ai njihet si një vrapues i shkëlqyeshëm dhe ngasës i bickletës së tij me kilometra të shumta…

/Nacionali/

Leave a Reply

Your email address will not be published.