Lugina-Lajm

Xhandarmëria serbe mori pjesë në konfliktin e 2001-it në Maqedoni!

Faljen e ish presidentit serb Boris Tadiq ndaj popullit maqedonas, për përfshirjen e xhandarmërisë serbe në Maqedoni, mediat e serbe e apostrofojnë me konfliktin e...

USLP e gatshme për ofrimin e ndihmës teknike dhe administrative!

Unioni Studentor i Luginës së Preshevës, nëpërmjte një komunikate, ka njoftuar të gjithë studentët të cilët dëshirojnë të regjistrohen nëpër fakultetet...

Zyrtare: Zgjedhjet për KKSH më 26 tetor!

Ministrja për administrim dhe vetqeverisje lokale, Kori Udoviçki, dje edhe zyrtarisht ka shpallur zgjedhjet për Këshillat Nacionale të pakicave kombëtare në...

Izbori za Nacionalni Saveta manjine u Srbiji, 26 oktobra!

Republička izborna komisija usvojila je Uputstvo za sprovođenje neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Izbori su zakazani za 26....

Pas 70-të vjetësh, kryeministri shqiptar do ta vizitoi zyrtarisht Beogradin!

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama do ta vizitojë zyrtarisht Serbinë në muajin shtator, duke shënuar kështu vizitën e parë të një kryeministri shqiptar në...

Premijer Albanije Edi Rama u septembru posetiće Beograd!

Premijer Albanije Edi Rama doputovaće u septembru u zvaničnu posetu Srbiji, saznaje Danas. To će biti prva zvanična poseta visokog albanskog zvaničnika Beogradu,...

Vendimi i plotë i kushtetueses!

Në sqarimin e saj, Gjykata Kushtetuese është referuar në shembuj të parlamentarizmit në shtete të rajonit, por edhe në shtete tjera, si Gjermania, Portugalia e...

PDP još bez konačne odluke oko izbora za NSA!

Posle javno poziva predsednika NSA, g. Galipa Bećiri, da na predstojećim izborima zakazanim za mesec oktombar, da učestvuju sve albanske političke stranke iz...

Na e ktheni djalin tonë nga Siria (Video)

Kthimi i Erionit Abazit nga Siria, përveç nga e ëma Pranvera po kërkohet edhe nga shumë kosovarë. Në rrjetin social Facebook tashmë është krijuar një faqe,...

Izvedena vežba “Mediteran 07”

Pripadnici Vojske Srbije koji će u okviru redovne rotacije u septembru biti upućeni u mirovnu misiju UN na Kipar, upešno su izveli vežbu “Mediteran 07”....