Lugina-Lajm

U Preševu i Bujanovcu, prvi stembar počinje sa protestima!

U 10:00 čašova, onako kako je i najavljeno, počeli su najavljeni protestni skupovi, u svim školama u Preševskoj Dolini, u kojima se izvodi nastava na albanskom...

Në Luginë, 1 shtatori nis me protesta!

Në ora 10:00, ashtu edhe siç ishin të paralajmëruara, kanë filluar të mbahen protestat e paralajmëruara, në të gjitha shkollat shqipe të Luginës së...

Verbiq porositë në Bujanoc:” Jepni shembuj të mirë, nxënësve tuaj”

“Mendoj që sot, të gjithë duhet të tregojnë me punën e vetë se çfarë shembulli po i japim nxënësve” –  i ka thënë nga Bujanoci, sot ministri i...

Verbić u Bujanovcu, deli besplatne udžbenike za nastavu na albanskom jeziku!

Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić izjavio je danas da učenici, posebno prvaci traže svoje uzore i da svi koji organizuju štrajkove na početku školske godine...

1 Shtatori, Another Shit in The Wall ”

Nga: Valon Arifi Hey! Beaches ! Leave them kids alone! ! Sot,1 Shtatori i 2014,më shumë se kurdo, e për këdo ,kujtohet nga ata që ,për herë të par nisin...

Vuçiq: Nxënësit shqiptarë, nesër do të paisen me tekstet shkollore në gjuhën shqipe!

Nxënësat shqiptarë nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, nesër do të paisen me tekstet shkollore në gjuhën shqipe, ka deklaruar sot në Medvegjë, kryeministrti...

Premijer Vučić: Albanski đaci dobijaju udžbenike

Albanski đaci u Preševu, Bujanovcu i Medvedji dobiće sutra udžbenike na albanskom jeziku, rekao je u Merdaru premijer Aleksandar Vučić. Tokom obilaska baze kod...

Përfundimisht, me një solemnitet rasti hapet Medreseja në Preshevë!

 Para një mase të gjerë, dhe në prani të shumë prijësve fetar dhe atyre institucional, dje u bë përurimi dhe hapja solemne e Medresesë në Preshevë. Edhe...

Viti shkollor në Luginë, nis me protesta!

Takimi i mbajtur dje ndërmjet përfaqësuesve politik dhe institucional të Luginës së Preshevës, ka rezultuar me marrëveshjen “unike”, ku 1 shtatori do të...

Rekorder u krađi struju u Bujanovcu!

Preduzeća „Agimi petrol“ iz Bujanovca i njegov vlasnik Afrim Aliju, bespravnim priključcima više objekata na elektro mrežu, oštetili su Elektroprivredu Srbije...

Regjistrohu në Fakultetin Ekonomik – Bujanoc

Shiko videon