Lugina-Lajm

Besimit seriozisht i rrezikohet jeta përderisa vjen në shkollë?! (FOTO)

Nxënësit Besim (Avdil) Shkodra nga Mal Tërnoci i komunës së Bujanocit, në përditshmëri rrezikon jetën e vet, përderisa ai udhëton në këmbë 16 kilometra,...

Homo duplex-at nacionalë!

Dhurata më karizmatike e këtij fundvitit, për shqiptarët e Luginës së Preshevës, është strukturimi i Këshillit Nacional, i dalë nga zgjedhjet e 26 tetorit...

Pushteti pa identitet

Mosdurimi, apo e quajtur shkencërisht “distanca etnike”, në Serbi është një fenomen i cili po manifestohet negativisht edhe në jetën e shqiptarëve të...

Në Preshevë hapet Qendra për Edukim dhe Arsimim të Sektorit të gruas pranë QSA-së

Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit me seli në Preshevë, njoftojnë opinionin e gjerë, se që nga dita e diel, në Preshevë, do të hapet hapet Qendra per edukim...

Koalicioni për të drejtat e shqiptarëve: “Nuk ka bashkpunim me koalicionin qeverisës të KKSH-së”

Nepermjet nje komunikate per opinion, koaliconi per te drejtat e shqiptareve prane Keshillit Kombetar Shqiptar, sqarohet se, kolacioni qeverises per Keshillin Kombetar...

Ambasadori i Kosovës në Beograd, Valdet Sadiku, vizitoi KKSH-në!

Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, u takua me Ambasadorin e Kosovës në Beograd, Valdet Sadiku dhe zëvendësi i tij Amir...

Stafanoviq në Preshevë: Shteti i gatshëm t’i mbrojë të gjithë qytetarët!

Ministri i Punëve të Brendshme, Nebojsha Stefanoviq, ka deklaruar sot në Preshevë, që shteti është i gatshëm t’i mbrojë të gjithë qytetarët, pavarësisht...

Ministar: Policija ne pravi razliku među građanima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Preševu da je država spremna da štiti sve svoje građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost....

Bujanovac: Stočarima minimalna zarada

Na stočnoj pijaci u Ristovcu kod Bujanovca ponuda je dobra, ali kupaca ima malo. Zbog toga je cena tovljenika pala za 50 dinara. Stočari koji sami proizvode hranu...

Lugina vazhdon të udhëheqë me Akademinë e Shkencave të Kosovës!

Nëpërmjet një njoftimi të publikuar në portalin zyrtar të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, thuhet se, kryetari aktual i ASHAK-ut, Hivzi...