Amerika e falënderon Turqinë për ndihmat – kjo dërgesë tregon marrëdhien tonë të fortë

135

Shtetet e Bashkuara të Amerikës falënderuan Turqinë për ndihmat mjekësore për të luftuar koronavirusin.

“Gjatë kohërave të krizës, si përpjekja në të gjithë botën për të luftuar COVID-19, koordinimi i ngushtë midis aleatëve dhe partnerëve me mendje të njëjtë është thelbësor për zhvillimin e një reagimi të shpejtë dhe efektiv. Askush nga ne nuk mund ta bëjë këtë vetëm,” tha ambasadori amerikan në Turqi David Satterfield.

“Në emër të qeverisë amerikane, dua të falënderoj Aleancën tonë të Turqisë në NATO për dhurimin bujar të sotëm të furnizimeve mjekësore dhe pajisjeve të tjera thelbësore.”

Ai theksoi se dhurimi do t’u shpërndahet atyre që u duhen atyre më së shumti në SHBA nga Agjensia Federale e Menaxhimit të Emergjencave.

“Siç tregon kjo dërgesë, marrëdhënia SHBA-Turqi është e fortë dhe një nga aleancat tona më të rëndësishme,” tha ambasadori. “Ne mezi presim bashkëpunimin e vazhdueshëm me Turqinë për këtë dhe shumë përparësi të tjera të ndërsjella.”

Aeroplanët e Forcave të Armatosura Turke gjithashtu kanë shpërndarë furnizime shëndetësore kohët e fundit në Spanjë, Itali, Britani, Serbi, Kosovë, Bosnje dhe Hercegovinë, Maqedoni e Veriut, Mali i Zi, Libi dhe Somalia.

Amerika vazhdon të jetë prijë me numrin e të infektuarve dhe të vdekurve në të gjithë botën, sipas World Meters Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë 1,010,507 të infektuar, 56,803 viktima si dhe 139,162 të shëruar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *