23 vjet nga vdekja e Rexhep Hasani, sekretarit të përgjithshëm të PVD-së

293

Sot (22 qershor) u bënë 23 vjet nga ikja e parakohshme e Rexhep Hasanit, ish sekretarit të parë të PVD-së.
Intelektuali, aktivisti, humanisti e politikani, Rexhep Hasani, humbi jetën tragjikisht në fshatin Raincë, përderisa po udhëtonte në drejt një aktiviteti.
Rexhep Hasani, ishte njëri ndër themeluesit e Partisë për Veprim Demokratik, ku mbante funksionin e sekretarit të parë të përgjithshëm të kësaj partie.
Hasani për shumëkë konsiderohet si luftëtari i pashembullt për të drejtat e shqiptarëve të Luginës së Preshevës, mbi të gjitha arsimit shqip në këto treva etnike.

Me emrin e Rexhep Hasanit, sot janë pagëzura rrugë të shumta në Fushë Kosovë dhe komunat tjera të Kosovës, në shenjë rrespekti për kontributin dhe sakrificën e bërë./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *