22 vjet nga dalja në skenë e UÇPMB-së dhe 21 vjet nga rënia e Besim Faikut

Data 26 janar shënon daljen në skenë për herë të parë në të Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc, ku pjestarët e këtij formacioni ushtarak morrën pjesë në varrimin e vllezërve Saqipi, që u vranë në hyrje të fshatit Dobrosin.

Kjo ngjarje shënoi një kthesë të rëndësishme të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, që një vit më vonë u arrit marrëveshja me Qeverinë e Serbisë nën ndërmjetësimin e faktorit ndërkombëtar.

Gjithashtu 26 janari i vitit 2001, shënon rënien e dëshmorit Besim Faikut nga Tërnoci.

Për shënimin e këtyre ngjarjes OV e UÇPMB-së për ditën e sotme ka paraparë organizime të ndryshme, përmes të cilave do të përkujtohet rënia e dëshmorit, Besim Faikut dhe dalja në skenë e UÇPMB-së./LUGINALAJM/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *